Zapadăăă în casă, ieee… sau nu?

Runda I – 2 februarie 2017

În fiecare an, minunații mei copii încearcă în fel și chip să aducă zăpadă în casă. Și când spun zăpadă nu mă refer nicidecum la un bulgăre sau la un sloi de gheață mai mititel.

Ușor nu a fost să rezist privirilor gingașe și rugăminților insistente, dar AM REZISTAT până când micii mei șugubeți au venit hotărâți la ușă cu un plan bine pus la punct:

-Mami, vrem să vedem fenomenul de topire!

Na, refuză copiii dacă poți.

Învinsă, fac un pas în spate și las baieții să intre, după ce reușesc să smulg o promisiune că tot fenomenul se va observa în hol, într-un vas și nici într-un caz în camere pe covor sau parchet.


Zis și făcut. Copiii cuminți se conformează, se învârt ce se învârt pe lângă vas, dar cum zăpada nu era tocmai puțină, „topirea” a durat mai mult decât au plănuit ei. Absorbiți de rutina zilnică au uitat de fenomenul fizic mult visat.


Dimineață, foarte activă, (mai bine dormeam!) mă apuc să adun de prin casă.

Nu știu cum fac sau mă învârt că ating marginea vasului și răstorn tot fenomenul fizic. Cu șosetele ude, bombănind ofticată, încep să adun, jurându-mi că niciodată nu voi mai accepta urmă de zăpadă în casă.


Se trezesc copiii, luăm liniștiți micul dejun și „ups” observă cu stupoare că lipsește “vasul transformărilor” din stare solidă în stare lichidă. Trist și dezamăgit, Cristian a început să țipe acoperind cu succes explicațiile mele inutile.
– Nu e nicio problemă, O SĂ ADUCEM ALTA! – găsi soluția foarte rapid fiul cel mare.
– Pe bune???!!!
🙁 Nu creeeed! Hai că-i tare, zic eu! Nici nu mă stresează runda a doua!

 

Runda II – 10 februarie 2017

– Cristian, ce faci la congelator?
– Vreau să bag ceva…
– Ce?
– Zăpadă!
– Măi băiatule, cum să bagi zăpadă în congelator?!?
– Mami, vreau să o păstrez până la anu! Te rooooog… pooooot?
-!?!?!?!?!

 

Runda III  – 5 ianuarie 2018

– Vacanţă de iarnă fără zăpadă? Ce bine că am fost inspiraţi şi am păstrat zăpada de anul trecut în congelator! Vezi că a fost o idee bună?

– mda….

– Hai să vedem dacă putem să facem un om de zăpadă!!

-!?!?!?!?!

 

 

 

Lasă un comentariu